Wednesday, December 30, 2009

Perkhabaran dari admin nasyid Indie

Konsert Tour Nasyid Indie 2010

Assalamualaikum wbt..

Syukur kehadrat Illahi kerana memberi kesempatan dan ruang kepada kita semua utk meneruskan sisa2 dan baki hidup kita dimuka bumi ini..Terlebih dahulu pihak admin ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua peminat nasyid indie kerana masih setia mengikuti blog ini.dan juga berbyk terima kasih kepada mrk yg telah memilik album nasyid indie Vol 1 yg telah dipasarkan pada bulan ogos yg lalu.

Alhamdulillah atas jasa anda semua,nasyid indie dah mula menapak di persada nasyid tanah air.mereka juga telah diberi peluang utk mengadakan persembaha dimerata tempat samada konsert ataupun persembahan amal.ini semua adalah kerana sokongan anda yg tak berbelah bagi.

utk posting kali ini,pihak admin ingin mengumumkan kepada anda semua 2perkara aktiviti yg sedang dirancang dan yg telah pun dijalankan.

1) insyaAllah nasyid indie akan mengadakan konsert bersama2 dgn artis nasyid tempatan dalam satu program karnival tour(nama akan dimaklumkan kemudian) yg dianjurkan oleh Adfinity consultant dengan kerjasama neurotic studio dan aman studio.

berikut adalah butiran tour tersebut:

13 & 14/3/2010 - Kuala Lumpur
2 & 3/4/2010 - Kuala Terengganu & Kelantan
24 & 25/4/2010 - Kedah
8 & 9/5/2010 - Johor Bharu
26 & 27/6/2010 - Nilai,N9
17 & 18/7/2010 - Shah Alam

antara aktiviti yg telah dirancang utk karnival tersebut adalah forum perdana,booth,konsert amal,konsert nasyid,sukaneka(bertemakan kekeluargaan),aktiviti kemasyarakatan dll. :-)

2)utk pengumuman yg kedua adalah pihak neurotic studio sedang mencari mereka yg berminat utk menyertai album nasyid indie Vol2:Nasyeed Underground.album ni dijangka lebih mantap dr album yg sblm ini.ini kerana pemilihan lagu adalah lain dr yg lain.InsyaAllah proses rakaman akan bermula pada penghujung bulan januari 2010.peluang masih lagi dibuka kepada penasyid2 yg berminat dlm industri ini.tempat adalah terhad.mereka yg berminat boleh la menghubungi pihak studio ditalian 017 722 2612

Monday, August 24, 2009

ALBUM NASYEED UNDERGROUND KINI MULA DIJUAL !

Assalamu'alaikum,
Alhamdulillah, setelah sekian lama menanti, akhirnya ALBUM KOLEKSI NASYID INDIE VOL. 1 - NASYEED UNDERGROUND kini telah mula dijual. Harga pasaran ialah RM 25.90 dan terdapat di kedai2 terpilih sahaja (seperti toko2 yng menjual kitab2 agama, dan lain2). Juga boleh didapati secara terus melalui Neurotic Studio dengan harga RM 20 SAHAJA. Caranya mudah sahaja, sms NAMA, ALAMAT, NO TELEFON, DAN JUMLAH TEMPAHAN ke 017 7222 612 dan tunggu sehingga tempahan anda dimaklumterima.

Juga album Nasyeed Underground ini boleh didapati secara terus melalui pengedar2 kami yang SAH seperti yg terdapat di dalam senarai di bawah. Harga yang diberikan oleh setiap pengedar adalah berbeza2, dan yang pasti kesemuanya kurang dari RM 22. Jadi pastikan anda bijak membeli bagi mendapatkan nilai hrga terendah. ;)



KL & SELANGOR

1) Neurotic Studio
E-mail : admin@neuroticstudio.com
SMS : 017 7222 612

2) Mohd Faizal Mohamad (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA, UIAM)
SMS/Call : 013 924 1134

3) Mokhtar (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA, UIAM)
SMS/Call : 013 250 6357

4) Shahiran (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI KOLEJ ISLAM ANTARABANGSA, IIC)
SMS/Call : 017 395 1565

5) Sarah ((JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA,UKM)
SMS/Call : 013 6249318

6) Firdaus (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI KOLEJ UNIV. ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR, KUIS & NASYIDFM)
SMS/call : 019 347 8159

JOHOR

1) Neurotic Studio
E-mail : admin@neuroticstudio.com
SMS : 017 7222 612

KEDAH/PAHANG

1) Zulhilmi (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI KOLEJ UNIVERSITI INSANIAH, KUIN)
SMS/Call : 012 984 6352

KELANTAN

1) Syahman (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA, UIAM)
SMS/Call : 012 929 2250

TERENGGANU

1) Mohd Badruddin (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI MAKTAB PERGURUAN KUALA TERENGGANU)
SMS/Call : 017 923 0825

SABAH & SARAWAK

1) Mohd Hasbi (JUGA WAKIL PENGEDAR BAGI UNIVERSITI MALAYA, UM)
SMS/Call : 013 204 2659

Saturday, July 25, 2009

Tuesday, July 21, 2009

Caller Ringtones (CRT) Codes for Nasyeed Underground

1) Message Undelivered (artis : AbdHalim)
Maxis : 137764
Celcom : 65591
Digi : 67912
UMobile : 165691

2) Bukan Niatku (artis : Devotees)
Maxis : 137765
Celcom : 65592
Digi : 67913
UMobile : 165692

3) Keceriaanmu (artis :Fakhrul Radhi Juara Akademi Quran 3)
Maxis : 137767
Celcom : 65594
Digi : 67915
UMobile : 165694

4) Kisah Cinta (artis : FeelHoney)
Maxis : 137768
Celcom : 65595
Digi : 67916
UMobile : 165695

5) Selawat Tawassul (artis : FeelHoney, MiSK, Vir2vois)
Maxis : 137769
Celcom : 65596
Digi : 67917
UMobile : 165696

6) Jodoh & Takdir (artis : MiSK)
Maxis : 137770
Celcom : 65597
Digi : 67918
UMobile : 165697

7) Masih Ada Cinta (artis : Nice)
Maxis : 137771
Celcom : 65598
Digi : 67919
UMobile : 165698

8) Realiti (artis : Paradise)
Maxis : 137772
Celcom : 65599
Digi : 67920
UMobile : 165699

9) Bebaskan (artis : Rahmat)
Maxis : 137773
Celcom : 65600
Digi : 67921
UMobile : 165700


10) Selawat Aluan (artis : Shureem)
Maxis : 137774
Celcom : 65601
Digi : 67922
UMobile : 165701

11) Segalanya Ada (artis : Syahman)
Maxis : 137775
Celcom : 65602
Digi : 67923
UMobile : 165702

12) Di Tangisan Cinta (artis : Syahman, Taqi NICE, AbdHalim Devotees)
Maxis : 137776
Celcom : 65603
Digi : 67924
UMobile : 165703

13) Damba RedhaMu (artis : Vir2vois)
Maxis : 137777
Celcom : 65604
Digi : 67925
UMobile : 165704

14) Teman (artis : Zulhilmi)
Maxis : 137778
Celcom : 65605
Digi : 67926
UMobile : 165705



DOWNLOAD INSTRUCTIONS

FOR MAXIS

dail *131*# dan tekan CALL/SEND
contoh : *131*137765#



FOR DIGI

sms CT BUY JB dan hantar ke 2000
contoh : CT BUY 67013 JB




FOR CELCOM

sms CMT dan hantar ke 22990
contoh : CMT 65592



FOR U-MOBILE
sms CT dan hantar ke 28118
contoh : CT 165692

Wednesday, July 1, 2009

EP Preview : Di Tangisan Cinta


Di Tangisan Cinta - Syahman, Taqi (NICE), AbdHalim (Devotees)

DI TANGISAN CINTA
Artis : Syahman, Taqi (NICE), AbdHalim (DEVOTEES)
Lagu/lirik/susunan muzik : AbdHalim (Neurotic Studio)
Adunan : AbdHalim
(Neurotic Studio)
Studio Rakaman : Neurotic Studio

Hanya kerana insan
Sanggup pula kukorban
Menggadai cinta dan segala kepercayaan

Hakikatnya lumrah dunia
Isinya permainan dan khayalan
Meski telah sering ku dikhabarkan

Hatiku ditawan oleh keindahan
Fana yang dipupuk nafsu dan kealpaan
Langsung kudibayangi resahnya perasaan
Kerna kasihMu lebih kudambakan

Di tangisan cinta yang agung
Aku berserah diri demi kebesaranMu
Di sujud penuh kerendahan aku
Merintih padaMu ya Rabbi

Tuesday, June 23, 2009

PERUBAHAN TERBESAR !

Assalamu'alaikum..subhanallah..pada saat2 akhir produksi album Nasyeed Underground ni banyak perubahan besar akan berlaku, sesungguhnya kita merancang tapi Allah lebih tahu mana yg terbaik utk kita bersama. Pihak produksi Nasyeed Underground kini dalam fasa2 akhir sebelum terbitan album ni di mana perkara2 yang paling akhir dikemaskini hingga ke saat ini iaitu;

1) Jumlah lagu - 15 buah kesemuanya, senarai lagu dan artis yang terlibat sepertimana dipaparkan pada ruangan senarai lagu di sebelah kanan blog ini.

2) Artis Undangan - Devotees (single baru, 'Bukan Niatku'), Nice (single baru, 'Masih Ada Cinta'), dan Fakhrul juara Akademi Al Quran TV9 musim ke-3 (Keceriaanmu)

3) Caller Ringtones - InsyaAllah setiap lagu dalam album ini akan disertakan dengan kod caller ringtones (CRT) atas permintaan ramai

4) Pasaran - Album ini akan dipasarkan secara 'underground' & juga di pasaran komersial.

5) Harga - Bagi pasaran komersial, boleh didapati dengan harga RM25.90 dan pasaran underground pula RM 19.90 (walaupun underground tapi masih tetap ORI)

Tempahan telah dibuka. Pastikan anda memilikinya sendiri kerana kepuasan yang diperolehi tidak dapat dinilai dengan harga semurah yang kami tetapkan. Sila emelkan nama, alamat, no. telefon, & jumlah tempahan ke abdhalim.ahmad@yahoo.com .

Saturday, May 23, 2009

Terakhir selepas Terakhir !

Ini dia insyaAllah keputusan terakhir, setelah dibincang2kan dengan krew penerbitan dan lain2, maka apa yang akan anda perlu ketahui untuk album ini ialah,

1) Jumlah lagu ialah 14 buah kesemuanya (10 penyertaan & 4 bonus)
2) Bakal diterbitkan JUN 2009 !
3) Album ini hanya boleh didapati melalui ejen jualan kami sahaja. Pengedar diperlukan. Boleh contact kami di admin@neuroticstudio.com
4) Tempahan untuk album nasyeed underground ini dibuka sekarang. Sesiapa yg berminat untuk membuat tempahan, boleh emailkan nama, alamat, no telefon, dan jumlah tempahan ke admin@neuroticstudio.com . InsyaAllah bila album siap dicetak sahaja akan terus dipos ke alamat yg telah diberikan. Bayaran perlu dibuat setelah kami confirmkan yang album sudah siap dicetak.
5) Penampilan khas dalam album ini iaitu kumpulan nasyid NICE dengan lagu Masih Ada Cinta (tribute to Raudhatus Sakinah).
6) Harga RM 19.90. Boleh dapat lebih murah daripada ejen2 jualan kami..=)

Wednesday, May 13, 2009

Keputusan Terakhir !!

Huhu, nampaknya berlaku beberapa rombakan besar dalam album nasyeed underground ni. setelah dibincangkan dan dipertimbangkan, maka:

1) Jumlah penyertaan ialah 9 (3 solo, 6 grup)

2) Lagu bonus ada 4 (Message Undelivered, Masih Ada Cinta, Nilai Sebuah Impian, Selawat Tawassul)

3) Harga pasaran untuk album ini ialah RM 19.90. (Harga pasaran mungkin x sama dengan harga yg akan anda dapat dari dealer2 kami, yg pastinya pasti lagi murah)

4) Tarikh release album terpaksa DITANGGUHKAN sebab ada penyertaan terakhir yg istimewa dan pihak produksi masih bertungkus lumus menyiapkan projek ini.

5) Tempahan untuk album nasyeed underground ini dibuka sekarang. Sesiapa yg berminat untuk membuat tempahan, boleh emailkan nama, alamat, no telefon, dan jumlah tempahan ke admin@neuroticstudio.com . InsyaAllah bila album siap dicetak sahaja akan terus dipos ke alamat yg telah diberikan. Bayaran perlu dibuat setelah kami confirmkan yang album sudah siap dicetak.

Monday, May 4, 2009

Proses Mixing kini bermula

1) Minggu ni pihak production betul2 bz menyiapkan beberapa perkara utama utk album nasyeed underground ni..Beberapa masalah yg masih perlu diselesaikan iaitu ada grup yg masih x sempurnakan proses rakamn mereka. walaubagaimanapun tarikh baru dah diatur bersama, tunggu masa sahaja.

2) Proses menyempurnakan backup vocal untuk 3 lagu dah pun selesai iaitu;
a) Segalanya Ada (artis: Syahman) --setel backup vocal, sedang proses mixing
b) Keceriaanmu (artis:Shahiran)--setel backup vocal, siap masuk acoustic guitar session
c) Selawat Aluan (artis: Shureem)--setel backup vocal, sedang proses mixing

3) Juga sedang finalize muzik Paradise utk lagu mereka iaitu Realiti. Akan masuk gitar akustik dan reprogramme mana yg patut untuk muzik mereka.

4) Jodoh & Takdir oleh Misk juga sedang proses finalize muzik sebelum masuk elemen2 live yg lain.

5) InsyaAllah dalam minggu ni boleh siap mixing dalam 5, 6 lagu.

6) Proses design cover album pun sedang dibuat. Banyak konsep yg difikirkan, cuma nak tengok kesesuaian sebab ada lebih kurang 34 wajah nak masuk dalam 2 album, kena betul2 pandai nak design.

Tuesday, April 28, 2009

Terkini 28 April 2009

1) Alhamdulilah, sampai ke saat ni photoshoot utk 7 penyertaan dah pun selesai, tinggal syahman je yg insyaAllah akan buat 30hb ni.

2) Buat masa sekrg ni penyertaan masih ada kekosongan 2 tempat lagi, walau bagaimanapun nampak macam x sempat untuk ambil kemasukan baru (kecuali jika masih ada grup2 nasyid indie di luar sana yg masih betul2 berminat, sila submit nama grup anda sebelum 30hb april 2009).

3) Jika penyertaan hanya ada 8 shaja pun projek ni akan diteruskan dan sepatutnya akan lebih banyak pilihan lagu2 yg menarik dan fresh akan dimuatkan dalam album ni. Pemilihan lagu2 oleh setiap penyertaan adalah berdasarkan apa yg mereka persembahkan dan dipersetujui oleh Neurotic Studio, jadi kalau still 8 penyertaan ni shj yg ada, jumlah lagu tetap juga 13 buah (8 oleh setiap grup + 5 lagu bonus) dimana 5 lagu bonus tersebut sepenuhnya karya2 unggul Neurotic Studio yg pastinya setiap satu membawa kelainan buat pendengar.

4) Ttg harga pasaran utk album nasyid indie ni pula masih dalam perbincangan, dan setakat ni mungkin range harga tu antara RM 16-RM20 shj..murah kan? sangat berbaloi kerana hanya dengan kurang rm20 anda boleh dapatkan album nasyid yg berkualiti, penuh dengan lagu2 yg pelbagai genre, dan kesemuanya 13 buah lagu !

5) Untuk pertanyaan lanjut boleh contact Neurotic Studio di 0177222612. Anytime yg reasonable kami akan layan sms atau panggilan anda.

Saturday, April 11, 2009

Vir2vois

1) Semalam 11/04/2009, grup Vir2vois plak masuk recording. Grup ni merupakan team yg penah study di matrikulasi kementerian yang sama, form grup ni, dan kemudian terpisah setelah masing2 melnjutkan pelajaran di tempat yg berbeza.

2) Lagu mereka bertajuk Damba RedhaMu ciptaa kenalan mereka sendiri, dan semalam juga Vir2vois menjadi grup pertama yg melalui sesi fotogrfi. fotografi mereka terpaksa diadakan lebih awal dari jadual sebab mereka pun susah nak berkumpul. Maklumlah, Badruddin & Afiq belajar di terengganu, Sabri di Temerloh, Hakimi di UTM Skudai, dan Syafiq di UM.

3) Recording semalam pun hnya siap lebih kurang 20% disebabkan sangat kesuntukan masa. Takpe, insyaAllah akan disambung lagi masa akan datang..=)

Thursday, April 2, 2009

Paradise si tiga beradik

1) Hari ni bermula jam 12tghari, sampailah 6.00pm, grup Paradise yang merupakan gabungan 3 beradik dah pun selesai merakamkan lagu mereka iaitu Realiti.

2) Paradise dianggotai oleh Safuan (abg sulung), Roslan (kedua), dan Najmi (ketiga) sepatutnya disertai bersama 2 org lagi adik lelaki mereka, tetapi untuk projek kali ni hanya mereka bertiga yg dapat memberikan komitmen (sbb adik2 tu masih sekolah lagi).

3) Lagu dan susunan muzik yg juga olahan idea kreatif 3 beradik ini berentak pop, mmg segar, rasanya recording yg plg memakan masa di antara kumpulan2 sebelum ni sebab mereka banyak buat harmonizing, so nak buat susunan vokal mmg kena perah idea sket.

Tuesday, March 31, 2009

Jumlah Lagu

1) InsyaAllah dalam perancangan album nasyeed underground ni akan memuatkan 13 buah lagi; 10 buah lagu dari group2 yg berlainan, 3 track lagi kesemuanya lagu bonus.

2) Setakat ni proses rakaman masih berjalan lancar, terima kasih kepada semua group dan solo yg memberikan komitmen.

3) Juga terdapat peraduan menjawab beberapa soalan mudah yg akan diselitkan dalam album nasyeed underground ini untuk menarik lebih ramai pembeli dan penyokong karya yg original. Hadiah yg sangat menarik akan ditawarkan kepada para pemenang.

Saturday, March 28, 2009

MiSK bersandarkan Jodoh dan Takdir

1) Petang tadi sejak jam 5lebih shingga lbh kurang jam 8mlm kumpulan MiSK mengambil giliran merakamkan lagu yg menjadi sandaran mereka iaitu Jodoh dan Takdir.

2) Lagu yang berentak slow ballet dan sangat memikat jiwa, tentang doa dan harapan kepada Allah untuk dipertemukan jodoh yg sebagaimana hadith Nabi S.A.W iaitu dinilai dari segi agama, kecantikan, darjat, dan harta.

3) Kumpulan MiSK mrupakan kumpulan nasyid indie UIA menggabungkan 5 pelajar dari pelbagai course. Terkenal di kalangan pelajar UIA dengan lagu mereka yang pernah popular di matrikulasi uia iaitu Hasrat Nurani dan juga Jodoh dan Takdir.

Wednesday, March 25, 2009

Giliran 'Shureem' masuk studio


1) Alhamdulillah, malam tadi (24 Mac 2009) start lebih kurang jam 9.20mlm kumpulan Shureem pula mengambil giliran merakamkan lagu mereka. Shureem merupakan grup nasyid UIA Gombak dan dianggotai 6 orang iaitu Firdaus dan Aiman (kembar), Afiq, Mokhtar, Rahmat, dan Faruq.

2) Lagu taruhan mereka ialah Selawat Aluan, ciptaan Afiq sendiri, sebuah lagu yang catchy dan mmg sedap didengar! Lagu yang sesuai dengan namanya Selawat Aluan, merupakan lagu berentak padang pasir ada bunyi mexico sket, selawat beserta sambutan dan alu-aluan. sesuai untuk meraikan kehadiran tetamu dalam sesebuah majlis.

Friday, March 20, 2009

Sesi rakaman pertama dah pun bermula

1) Malam semalam (19/03/2009) bermula dari jam 9.00pm sehingga lewat 12.30am, penyanyi yg pertama, Syahman dah pun masuk studio utk rakamkan lagu beliau yg akan dimuatkan dalam album Nasyeed Underground ini.

2) Bertajuk "Segalanya Ada", mengisahkan ttg betapa perlunya kita bersyukur dgn nikmat dan kebahagiaan yg Allah telah berikan berbanding dengan mereka yg tidak senasib dengan kita.

3) Sebuah lagu yg agak catchy dan menarik, perjalanan rakaman smlm berjalan dengan lancar tnpa ada halngn, alhamdulillah.

Wednesday, March 18, 2009

Antara yang terlibat...

assalamu'alaikum..
1) latest info, album Nasyeed Underground ni insyaAllah mungkin akan menampilkan special appearance dari ahli Devotees, Nice, Brothers, dan lain2 yg akan dimaklumkan kemudian. Masih dalam perbincangan.

2) Ttg lagu2 pula album ini akan menampilkan pelbagai genre lagu dan muzik, lirik dan cerita yang berlainan, mmg fresh dan padat dengan segala2nya, insyaAllah x jemu mendengarnya.

Thursday, March 12, 2009

Koleksi Nasyid Indie. Vol 1

Bismillah..Assalamu'alaikum semua..

Sebagai tirai pembukaan, izinkan saya memperkenalkan diri bagi pihak Neurotic Studio. Nama saya Abd Halim Bin Ahmad, pemilik dan juga pengurus Neurotic Studio, sebuah syarikat anak melayu yg giat menghasilkan produk2 beridentitikan nasyid seperti album mini, penciptaan lagu, poster2 nasyid, kulit album, laman web, dan lain2. Telah beroperasi lebih 3 tahun, pada tahun 2009 ini kami di Neurotic Studio telah memulakan 1 kertas kerja yang dijangka akan mula dilaksanakan pada Mac 2009 iaitu penghasilan album Koleksi Nasyid Indie.

Album ini merupakan sebuah album yg menghimpunkan kumpulan2 nasyid persendirian (independent) atau penasyid solo di dlm sebuah album dengan lagu masing2, demi bertujuan untuk mendedahkan kepada para penasyid independent ini terhadap selok belok penghasilan sesebuah album, dan juga merasai pengalaman merakamkan lagu mereka sendiri di studio.

Untuk projek yg pertama seumpama ini, judul album ini akan diberi nama Nasyeed Underground dan dijangka akan dipasarkan pada 16 mei 2009. Pada masa ini, pencarian para penasyid indipendent masih sedang giat dijalankan.

Juga kepada sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut ttg album ini, sila SMS / call kami di talian 017 7222 612 (Bro. Halim) atau 013 501 6685 (Bro. Faiz).

Preview Album Nasyeed Underground

ALBUM NASYEED UNDERGROUND, KINI DI PASARAN !

ALBUM NASYEED UNDERGROUND, KINI DI PASARAN !
Harga Pasaran : RM 25.90 atau dapatkannya melalui pengedar-pengedar kami yang sah dengan harga yang lebih rendah.